BLACK
CAT

NY WEBBPLATS TILL Black Cat Boards

Designade en webbshop till Black cat boards som säljer uppblåsbara SUP:ar i absoluta toppklass.

Black Cat Boards var ett mycket roligt projekt där många detaljer användes från graffitivärlden och det var kul att hitta på kreativa sätt att framhäva brädornas egenskaper och produkterna.

WEBBYRÅ

Sphinxly webbyrå

MIN ROLL

Idé / koncept
UI/UX Design
Interaktions design

ÅR

2020
Startsida Hero

OM PROJEKTET

Göra en webbshop till ett bolag där man förmedlar rätt känsla. I brädkulturen finns det ett stark commuity som jag även ville förmedla.

Mycket av tonaliteten kunde jag ta från brädgrafiken men problemet var hur jag kunde förmedla den på sidan. Vi hade inte mycket att gå på när projektet startades, utan det var en helt vit canvas eftersom Black Cat Boards var nystartat. Det var den stora utmaningen. Brädgrafiken var startpunkten som vi kunde utgå ifrån. Jag hämtade även inspiration från streetart och hip-hop som kan associeras med brädkulturen.

01
Visuell identitet

Inspiration från brädornas grafik

Här användes typsnitt med inspiration från grafittin samt ett rent kraftigt typsnitt till rubrikerna. Färgerna hämtades från brädgrafiken.
TYPOGRAFI
FÄRGER
#000000
#032F3C
#03A6BE
#06B09B
#23FC00
#E8E8E8
#FFFFFF
Fokus på färgsplatter och grunge i skissarbetet
Desktop High-end wireframes.
Mobile High-end wireframes

03
KONCEPT / DESIGN

Stora bilder med inspiration från gatan.

Gjorde en enkel och användarvänlig design med tydlig struktur som genomsyrade hela sidan. Använde vitt och svart mycket så bilderna framhävdes. Jobbade mycket med detaljerna, kraftiga länkfärger med texturer från tejp och färgsplatter.
Startsidan
Sektion från startsidan där varje bräda får en kort presentation
Produktarkiv
Produktsida
Om oss sida
Arkivsida för Lär dig mer
Artikel från Lär dig mer

En mobildesign som engagerar

En tydlig struktur och användarvänlig design som väcker nyfikenhet för Black Cat´s brädor.

04
Vad har projektet lärt mig

Projektleda i startfasen

Tog chansen att projektleda i startfasen. Har bra koll på brädkulturen och hade många idéer till det här projektet, som att ha en community sida där Black Cats kunder får bidra med berättelser och upplevelser med sin Black Cat bräda t ex. Det hjälper till att sälja brädorna.